måndag 16 april 2012

Spårkurs på klubben

Ikväll skulle vi ha träffats på plattan för att spåra men pga att många kursare inte fick schemat att gå ihop så blev det inställt. Vi träffades på klubben istället och jag åkte dit utan hund, vi började kvällen med att en deltagare skulle vara "hund" och en annan en förare. Föraren skulle tänka ut något men inget säga, och bara klicka in deltagaren som var "hunden" som försökte komma underfund med vad föraren ville. Riktigt nyttig övning. Sedan tittade en snabbis i regler för bruksprov. Därefter gick vi igenom alla lydnadsmoment för Appellklass.
  • LINFÖRIGHET
  • FRAMFÖRGÅENDE
  • PLATSLÄGGANDE (under gång)
  • INKALLANDE
  • APPORTERING
  • HOPP ÖVER HINDER
  • PLATSLIGGANDE
Nu är vi i full färd med att planera en fortsättningskurs. Så fort vi får OK från VBK så skall datumen spikas. Det blir troligen 6 tillfällen med brukslydnad och 2-3 tillfällen med inriktning appellspår. Samt att vi skall åka och titta på en tävling :0)

Vad måste då jag o Dimma bli bättre på eller träna mera med... Nu måste jag verkligen lägga upp en riktig plan för att kunna dra nytta av denna kurs.

Vi har redan anmält oss till en temakväll för linförighet och frittfölj för att finslipa det momentet.

Framförgående har vi aldrig tränat på så jag måste försöka börja med nu.

Platsläggande under gång har vi tränat på med Lotta men inte fått ihop hela momentet.

Inkallandet är inga problem förutom att få fröken att förstå hur hon skall avlsuta, vi börjar få till det nu. Mao träna mera...

Apportering är svår, fröken har tyckt att apportbocken är blää. Men vi har startat från början med detta nu och får se till att momentet snart sitter.

Hoppa över hinder har vi juh tränat för tävlingslydnaden så nu blir det en liten omställning eftersom i brukset skall man skicka hunden över hindret, denne skall därefter sätta sig och på kommando hoppa över hindret igen och inta utgångsställning.

Platsliggande i 3 minuter är inga problem, vi får bara försöka träna med olika hundar och olika störningar runt om.

För övrigt så fick hundarna som var med ikväll prova på ett appellspår, jag fick vara spårläggare tillsammans med Marc och Therese.

Riktigt trevlig kväll :0)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar